Nadácia Rádia Expres

Zásady ochrany osobných údajov a spracúvania súborov cookies

aktualizované 01.05.2022

Zásady ochrany osobných údajov

Tieto zásady zohľadňujú medzinárodné štandardy ochrany osobných údajov a primerané technické a organizačné opatrenia vyžadované na ochranu práv a slobôd dotknutých osôb v súlade s NARIADENÍM EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (ďalej ako „nariadenie“) a zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon”).

Jednotlivé práva dotknutej osoby, ich uplatňovanie a obmedzenie je upravené v III. kapitole nariadenia a v § 19 až 30 zákona.

Prevádzkovateľ dodržiava všetky podmienky ochrany osobných údajov a dotknuté osoby v týchto zásadách informuje o spracúvaní ich osobných údajov, ako aj o ich právach.

Prevádzkovateľ osobných údajov je osoba, ktorá určuje účel a prostriedky spracúvania osobných údajov; prevádzkovateľom spracúvania osobných údajov prostredníctvom webovej stránky www.nadaciaradiaexpres.sk (ďalej ako „webová stránka“) je:

Nadácia Rádia Expres

so sídlom: Vrútocká 4529/48, 821 04 Bratislava, IČO: 42 446 325, zapísaná v Registri mimovládnych neziskových organizácií, registračné číslo: 203/Na-2002/1111, registrový úrad: Ministerstvo vnútra SR. (ďalej ako „Nadácia“)

Kontaktné údaje: tel.: +421 259 308 944, e-mail: nadacia@expres.sk

Zodpovedná osoba: Peter Olajec, Custom Solutions s.r.o.

Dotknutá osoba je fyzická osoba, ktorej osobné údaje sa spracúvajú. Predmetom tejto informácie podľa čl. 13, 14 nariadenia je poskytnúť informácie najmä návštevníkom webovej stránky, darcom Nadácie, obdarovaným, ako aj návštevníkom FCB profilu a IG profilu Nadácie.

Zásady spracúvania osobných údajov

Prevádzkovateľ sa pri spracúvaní riadi v súlade s čl. 5 nariadenia a § 6 až 12 zákona osobných údajov týmito zásadami:

Zákonnosť spracúvania

Prevádzkovateľ spracúva osobné údaju v súlade s čl. 6 nariadenia a § 13 zákona iba na základe aspoň jedného z týchto právnych základov:

Podmienky spracúvania osobných údajov na základe súhlasu

Ak je spracúvanie osobných údajov založené na súhlase dotknutej osoby, prevádzkovateľ takýto súhlas uchováva počas doby uchovávania podľa príslušného účelu.

Ak prevádzkovateľ žiada dotknutú osobu o udelenie súhlasu na spracovanie osobných údajov, tento súhlas je odlíšený od iných skutočností a je vyjadrený jasne a v zrozumiteľnej a ľahko dostupnej forme, formulované jasne a jednoducho.

Dotknutá osoba má právo súhlas so spracovaním osobných údajov, ktoré sa jej týkajú, kedykoľvek odvolať. Prevádzkovateľ výslovne upozorňuje, že odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založenom na súhlase pred jeho odvolaním.

Dotknutá osoba má tiež právo kedykoľvek svoj súhlas na spracovanie osobných údajov odvolať priamo v doručenom newslettri.

Účel spracúvania osobných údajov prostredníctvom webových stránok:

ÚčelPrávny základKategórieDoba uchovania
Zasielanie newslettera NadácieSúhlas dotknutej osoby podľa čl. 6 ods. 1 písm. a) nariadenia o, § 13 ods. 1 písm. a) zákonameno, priezvisko, e-mailPo dobu trvania účelu, resp. do odvolania súhlasu, podľa toho, ktorá skutočnosť nastane skôr
Evidencia darcov NadácieDarovacia zmluva, ktorej je dotknutá osoba zmluvnou stranou podľa čl. 6 ods. 1 písm. b) nariadenia , § 13 ods. 1 písm. b) zákonameno, priezvisko, e-mail, výška darcovského príspevku, informácia, či je pravidelný alebo jednorazový, informácie o spôsobe platby a ďalšie platobné údaje10 rokov od pripísania darcovského príspevku
Evidencia obdarovanýchDarovacia zmluva, ktorej je dotknutá osoba zmluvnou stranou podľa čl. 6 ods. 1 písm. b) nariadenia , § 13 ods. 1 písm. b) zákonaMeno, priezvisko, e-mail, výška darcovského príspevku, resp. informácia o dare a iné informácie súvisiace s odarovaním10 rokov od poskytnutia daru
Nadačné aktivityOprávnený záujem prevádzkovateľa na organizovaní aktivít a podujatí Nadácie spojených s odovzdávaním darov podľa čl. 6 ods. 1 písm. f) nariadenia, § 13 ods. 1 písm. f) zákonaMeno, priezvisko, e-mail, fotografia a iné informácie súvisiace s aktivitou3 roky od poskytnutia údajov
Iné aktivity realizované v rámci činnosti NadácieOprávnený záujem prevádzkovateľa na propagovaní, resp. prezentovaní činností Nadácie podľa čl. 6 ods. 1 písm. f) nariadenia, § 13 ods. 1 písm. f) zákonaMeno, priezvisko, e-mail, fotografia a iné informácie súvisiace s aktivitou3 roky od poskytnutia údajov
Komunikácia s darcami, obdarovanými a návštevníkmi webovej stránky, FCB profilu a IG profilu NadácieOprávnený záujem prevádzkovateľa na komunikácii s poslucháčmi a návštevníkmi webovej stránky podľa čl. 6 ods. 1 písm. f) nariadenia, § 13 ods. 1 písm. f) zákonaMeno, priezvisko, e-mail1 mesiac od poskytnutia údajov

Kategória príjemcov osobných údajov: prevádzkovateľ poskytuje údaje vysielateľovi rozhlasovej programovej služby Rádia Expres, rádia Europa 2 a rádia Melody sprostredkovateľovi spoločnosti D.EXPRES, k. s., Vrútocká 48, 821 04 Bratislava, zapísaná Obchodný register Okresného súdu Bratislava I, odd.: Sr, vl. č. 1351/B, IČO: 35 709 651, ktoré sú povinné spracovávať osobné údaje za rovnakých podmienok ako prevádzkovateľ.

Príjemcami osobných údajov sú ďalší poskytovatelia služieb pre prevádzkovateľa, príslušné dozorné a kontrolné orgány.

Nadácia osobné údaje získava v prevažnej miere priamo od dotknutých osôb, ako aj prostredníctvom partnerských portálov, najmä nie však výlučne Centrum pre filantropiu, n.o., so sídlom so sídlom Baštová 5, 811 03 Bratislava, IČO: 31 821 871, registrovaná v registri neziskových organizácií vedenom Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky, registrový úrad: Okresný úrad Bratislava, reg. č. OVVS-530 / 49 / 2002 – NO, webová stránka www.darujme.sk

Prenos do tretích krajín: údaje sú predmetom prenosu do krajín mimo EÚ. Vzhľadom na to, že niektorí poskytovatelia služieb majú sídlo mimo EÚ dochádza k prenosu osobných údajov aj do krajín, ktoré neposkytujú primeranú úroveň ochrany. Takýto prenos je zabezpečený uzatvorením štandardných zmluvných doložiek. Vo výnimočných prípadoch sa takýto prenos do tretích krajín uskutočňuje na základe súhlasu dotknutej osoby, ktorá berie na vedomie riziká spojené s týmto prenosom.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: pri spracovaní osobných údajov nedochádza k automatizovanému rozhodovaniu ani profilovaniu.

Prevádzkovateľ zabezpečí, že v prípade spracúvania osobných údajov na iný účel ako na účel, na ktorý boli osobné údaje získané, bude takéto spracovanie zlučiteľné s účelom, na ktorý boli osobné údaje pôvodne získané, a že zohľadní:

Práva dotknutých osôb:

K právu na prístup k osobným údajom

Dotknutá osoba má právo požadovať od prevádzkovateľa informácie týkajúce sa jej osobných údajov, a to účelu spracúvania, kategórií dotknutých osobných údajov, príjemcov alebo kategórií príjemcov (ktorým boli alebo budú osobné údaje poskytnuté), doby uchovávania osobných údajov, práva požadovať od prevádzkovateľa opravu osobných údajov týkajúcich sa dotknutej osoby, alebo ich vymazanie alebo obmedzenie spracúvania alebo práva namietať proti takému spracúvaniu, práva podať sťažnosť dozorovému orgánu, poskytnutie informácie o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania a práva na to, aby sa na ňu nevzťahovalo rozhodnutie, ktoré je založené výlučne na automatizovanom spracúvaní, vrátane profilovania, a ktoré má právne účinky, ktoré sa je týkajú alebo ju podobne významne ovplyvňujú.

Údaje sa poskytujú bezplatne elektronicky pokiaľ dotknutá osoba nepožiada o iný spôsob; prevádzkovateľ môže účtovať za ďalšie kópie primeraný poplatok zodpovedajúci administratívnym nákladom.

K právu na opravu a vymazanie („zabudnutie”) osobných údajov

Dotknutá osoba má právo na opravu nesprávnych osobných údajov, ktoré sa jej týkajú, ako aj právo na doplnenie neúplných osobných údajov, a to aj prostredníctvom poskytnutia doplnkového vyhlásenia.

Dotknutá osoba má právo dosiahnuť u prevádzkovateľa bez zbytočného odkladu vymazanie osobných údajov, ktoré sa jej týkajú, ak je splnený niektorý z nasledovných dôvodov:

K právu na obmedzenie spracúvania osobných údajov

Dotknutá osoba má právo na obmedzenie spracúvania ak:

K právu na prenosnosť osobných údajov

Dotknutá osoba má právo kedykoľvek získať osobné údaje, ktoré sa jej týkajú, a ktoré poskytla prevádzkovateľovi v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte a má právo preniesť tieto údaje ďalšiemu prevádzkovateľovi bez toho, aby jej prevádzkovateľ, ktorému sa poskytli tieto osobné údaje bránil, ak sa spracúvanie zakladá na súhlase podľa čl. 6 ods. 1 písm. a) alebo čl. 9 ods. 2 písm. a) všeobecného nariadenia o ochrane údajov (§ 13 ods. 1 písm. a) alebo čl. 16 ods. 2 písm. a) zákona alebo na zmluve uzatvorenej s dotknutou osobou podľa čl. 6 ods. 1 písm. b) nariadenia (§ 13 ods. 1 písm. b) zákona ), a spracúvanie sa vykonáva automatizovanými prostriedkami.

Dotknutá osoba má právo na prenos osobných údajov priamo od jedného prevádzkovateľa k druhému prevádzkovateľovi, pokiaľ je to technicky možné, pričom toto právo nesmie mať nepriaznivé dôsledky na práva a slobody iných.

K právu namietať proti spracúvaniu osobných údajov

Dotknutá osoba má právo kedykoľvek z dôvodov týkajúcich sa jej konkrétnej situácie namietať spracúvanie, ak sú osobné údaje spracovávané na základe čl. 6 ods. 1 písm. e) alebo f) nariadenia (§ 13 ods. 1 písm. a) alebo f) zákona ) vrátane namietania proti profilovaniu (spracúvanie vo verejnom záujme, na účely oprávnených záujmov).

Dotknutá osoba má právo, ak sa osobné údaje spracovávajú na účely priameho marketingu, kedykoľvek namietať proti spracovávaniu osobných údajov, ktoré sa jej týka, vrátane profilovania v rozsahu v akom súvisí s takýmto priamym marketingom.

Dotknutá osoba môže tiež uplatňovať svoje právo namietať spracúvanie osobných údajov automatizovanými prostriedkami s použitím technických špecifikácií.

K právu odvolať súhlas

V prípade ak dochádza k spracovaniu osobných údajov na základe súhlasu dotknutej osoby, táto má právo ho kedykoľvek odvolať. Dotknutá osoba sa môže odhlásiť z odoberania newslettera Rádia alebo od doručovania iných marketingových informácií na gdpr@bauermedia.sk.

Dotknutá osoba má tiež právo kedykoľvek svoj súhlas na spracovanie osobných údajov odvolať s využitím funkcie priamo v doručenom newslettri .

K právu podať návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov

Dotknutá osoba môže podať podľa § 100 zákona . návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov, ak má za to, že došlo spracúvaním údajov k porušeniu jej práv, a to na:

Úrad na ochranu osobných údajov SR Hraničná 12 820 07 Bratislava 27 tel.: +421 /2/ 3231 32220 e-mail: statny.dozor@pdp.gov.sk

https://dataprotection.gov.sk/uoou/

Zásady spracúvania súborov cookies

Čo sú cookies?

Súbory cookies sú malé textové dáta, ktoré sa vytvoria vo Vašom prehliadači pri návšteve webových stránok, ktoré súbory cookies využívajú. Cookies obvykle obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú a dátum svojho vzniku. Pri opakovanej návšteve danej stránky Váš webový prehliadač pošle tieto cookies webovej stránke a vďaka nim Vám vie stránka ponúknuť Vami preferované relevantné informácie, nezobrazenie už zobrazenej reklamy, doplnenie identifikačných údajov vyplnených pri predchádzajúcej návšteve a pod.

Prečo používame cookies?

Cookies používame s cieľom optimálne vytvárať a skvalitňovať služby webových stránok prispôsobiť ich užívateľom a zlepšovať ich štruktúru a obsah, najmä aby sme mohli užívateľom prispôsobiť obsah, umožnili im hlasovať, a aby sme vedeli analyzovať a štatisticky vyhodnocovať používanie služieb expres.sk, europa2.sk, jemne.sk, nadaciaradiaexpres.sk a bauermedia.sk. Súbory cookies je na tieto účely možné použiť bez osobnej identifikácie jednotlivých návštevníkov. Používanie cookies a ich povolenie vo webovom prehliadači je na rozhodnutí užívateľa. .

Právna úprava cookies je okrem všeobecného nariadenia o ochrane údajov, zákona o ochrane osobných údajov, najmä v zákone č. 452/2021 Z.z. o elektronických komunikáciách. Z pohľadu ochrany osobných údajov je dôležité posúdiť, aké údaje sú v cookies obsiahnuté. V prípade, ak je súčasťou zapísaných údajov identifikátor, ktorý je samostatne alebo v spojení s inými údajmi spôsobilý priamo alebo nepriamo identifikovať fyzickú osobu – používateľa webového prehliadača, je nevyhnutné takéto cookies považovať za osobný údaj v zmysle článku 4 ods. 1 všeobecného nariadenia o ochrane údajov. Dotknutá osoba – návštevník webovej stránky má všetky práva vyplývajúce z nariadenia o ochrane údajov tak ako sú popísané vyššie v týchto Zásadách.

Cookies používame aj pre správne fungovanie a skvalitňovanie služieb webových stránok prostredníctvom personalizovania online audio reklamy, a to preto:

Aké cookies používame

Používame dočasné a časové cookies. Dočasné sa uchovávajú vo Vašom prehliadači, kým ho nevypnete, v tom okamihu sa vymažú. Časové cookies zostávajú vo Vašom prehliadači do uplynutia ich platnosti alebo do ručného vymazania, pomáhajú webovým stránkam si zapamätať informácie, kým sa nevrátite, bez osobnej identifikácie jednotlivých návštevníkov.

Na aký účel cookies využívame

Technické cookies – tieto sú nevyhnutne potrebné na základné fungovanie webových stránok. Tieto súbory umožňujú používanie požadovaných funkcií, napríklad prístup k zabezpečeným oblastiam stránky. Bez týchto súborov by sme nemohli poskytovať služby, ktoré umožňujú tejto stránke fungovať.

Tieto cookies je v súlade s § 109 ods. 8 zákona č. 452/2021 Z.z. o elektronických komunikáciách možné spracúvať bez súhlasu, nakoľko slúžia na zabezpečenie funkčnosti webových stránok. Zároveň nie sú zdieľané s tretími stranami ani prenášané do tretích krajín. Právnym základom spracovania je oprávnený záujem prevádzkovateľa na zabezpečení funkčnosti svojich webových stránok.

Analytické cookies – tieto cookies zhromažďujú anonymné informácie o tom, ako používatelia využívajú webové stránky. Z týchto dát sa dozvieme, ako používatelia reagujú na stránku poskytnutím informácií o tom, aké oblasti navštívili, aký čas na našej stránke strávili, a či sa pri tom vyskytli nejaké problémy, napríklad chybové hlásenia. Tieto informácie nám pomáhajú vylepšovať výkonnosť našich webových stránok.

Tieto cookies je možné používať len na základe Vášho súhlasu, takže ich môžete prijať alebo odmietnuť, a to v rámci pop-up okna, ktoré sa zobrazí, keď navštívite naše webové stránky. V prípade, že v tomto pop-up okne zakliknete možnosť „Odmietnuť“, vyslovili ste nesúhlas s použitím týchto cookies, ktorý plne rešpektujeme. Právnym základom spracovania je súhlas dotknutej osoby, ktorý je možné kedykoľvek odvolať.

Funkčné cookies– funkčné cookies vylepšujú fungovanie webových stránok. Tieto dáta si môžu pamätať napríklad informácie ako používateľské meno, jazyk alebo preferovanú polohu. Tieto súbory sa môžu používať na poskytovanie požadovaných služieb, ako sú sledovanie videa, komentovanie blogu alebo interakcia so službami tretích strán, ako sú funkcie sociálnych médií. Vďaka zapamätaniu si Vašich volieb môže stránka poskytovať vylepšené a osobnejšie služby.

Tieto cookies je možné používať len na základe Vášho súhlasu, takže ich môžete prijať alebo odmietnuť, a to v rámci pop-up okna, ktoré sa zobrazí, keď navštívite naše webové stránky. V prípade, že v tomto pop-up okne zakliknete možnosť „Odmietnuť“, vyslovili ste nesúhlas s použitím týchto cookies, ktorý plne rešpektujeme. Právnym základom spracovania je súhlas dotknutej osoby, ktorý je možné kedykoľvek odvolať.

Marketingové cookies - Marketingové cookies pomáhajú sledovať Vaše online návštevy a aktivitu na našich webových stránkach, jednotlivé stránky, ktoré ste navštívili a odkazy, ktoré ste nasledovali. Uvedené pomáha poskytovať a zobrazovať Vám relevantnejšie reklamy alebo obmedzujú počet zobrazení reklamy. Tieto informácie používame na to, aby sme naše webové stránky a obsah na nich zobrazený čo najviac prispôsobili Vašim záujmom. Tieto súbory cookie môžu zdieľať tieto informácie s inými organizáciami alebo inzerentmi. Ide o trvalé súbory cookie a takmer vždy pochádzajú od tretích strán. Cielené marketingové súbory cookie sa po zatvorení prehliadača nevymažú a sú teda trvalo uložené na vašom počítači alebo zariadení.

Tieto cookies je možné používať len na základe Vášho súhlasu, takže ich môžete prijať alebo odmietnuť, a to v rámci pop-up okna, ktoré sa zobrazí, keď navštívite naše webové stránky. V prípade, že v tomto pop-up okne zakliknete možnosť „Odmietnuť“, vyslovili ste nesúhlas s použitím týchto cookies, ktorý plne rešpektujeme. Právnym základom spracovania je súhlas dotknutej osoby, ktorý je možné kedykoľvek odvolať.

Použitie informácií našimi partnermi

Podobné použitie cookies na marketingové účely uskutočňujú naši obchodní partneri, ktorým poskytujeme reklamné priestory na našich webových stránkach. Medzi našich partnerov patria dodávatelia reklamnej techniky, reklamné siete, mediálne domy, agentúry a inzerenti. Naši partneri zhromažďujú a používajú informácie zaznamenávané cookies, ktoré definujú využívanie našich služieb poslucháčom (užívateľom), ide najmä o spoločnosti schválené spoločnosťou AdsWizz (http://www.aboutads.info a http://www.networkadvertising.org). V dôsledku toho poslucháčovi zobrazujú najrelevantnejšie reklamy na základe získaných informácií a sprístupňujú ich ostatným subjektom, ktoré zobrazujú alebo objednávajú reklamu na internete.

Aké údaje o Vás môžeme vyhodnocovať

Anonymizované informácie o IP adrese pripojenia, prehliadači, času a navštívených stránok nášho webu.

Zmena nastavení cookies

Súbory cookies je možné prijať alebo odmietnuť. Zároveň je možné ich spracovať a zablokovať aj prostredníctvom nastavení prehliadača, ktorý využívate. Ponuka prevažnej časti prehliadačov obsahuje možnosti konfigurácie nastavení, napr. povolenie ukladania cookies, prezeranie uložených cookies, zakázanie všetkých alebo vybraných cookies. Ďalšie informácie o správe cookies môžete nájsť TU a návody na vymazanie cookies v jednotlivých prehliadačoch tu:

Partneri nášho webu

Pri používaní nášho webu môžu niektorí naši partneri využívať aj cookies, ktoré sú personalizované. Nemôžu to však robiť bez Vášho súhlasu. Partnermi našich webových stránok sú tretie strany, ktoré majú prístup k Vašim osobným údajom, ak sú predmetom spracúvania v rámci súborov cookies. Niektorí partneri majú sídlo mimo Európskej únie, a teda na tento účel môže dôjsť k prenosu Vašich osobných údajov do tretích krajín neposkytujúcich primeranú úroveň ochrany osobných údajov. Súhlasom so spracovaním cookies, súhlasíte aj s prenosom údajov do týchto tretích krajín. Prevádzkovateľ zároveň prijal bezpečnostné opatrenia súvisiace s týmto prenosom a s príjemcami osobných údajov v tretích krajinách má riadne uzatvorené tzv. štandardné zmluvné doložky podľa všeobecného nariadenia o ochrane údajov.

Zoznam partnerov: